Week 4: Trip naar Tarragona (Spanje)

Deze week is er een trip naar Tarragona gepland. Dan denk je aan stranden, paella en sangria maar dat is het niet voor ons. Het is een heel kort bezoek met amper 20 uur op Spaanse bodem, geen tijd voor ontspanning! De bedoeling van dit bezoek is de XPS-plant te kunnen zien, maar ook de ervaring van de Spaanse collega’s te kennen. Zij hebben de Franse en Canadese plant opgestart afgelopen jaren en zijn ondertussen al meer dan 10 jaar actief in de XPS productie. Hier is enorm veel ervaring aanwezig bij de operators, QC, logistiek, …

Een vriendelijk onthaal, een fabriek vol kennis en zin om ons te assisteren in de opstart van de fabriek. Het wordt ons duidelijk dat een opleiding in Frankrijk alleen niet haalbaar is. We zullen ook in periodes naar Spanje moeten om nog meer diepgaande kennis over de extrusie (=een vormgevingstechniek waarbij een vervormbaar materiaal door een matrijs geperst wordt.) op te doen!

Pluspunt: Tarragona ligt aan de Costa Daurada met amper 60 dagen regen per jaar… Misschien toch niet zo slecht om hier enkele weken te komen werken en verblijven! Een tripje naar Barcelona doe je op 1 dag, het is maar een uur rijden. We gaan alvast opzoek naar een verblijfplaats!