Waarom koos ik voor Soprema?

Veel mensen vragen me na mijn carrièreswitch waarom ik de nieuwe job als productiemanager bij SOPREMA aangenomen heb. Het antwoord is niet makkelijk, en ik ben zeker niet over één nacht ijs gegaan. Er stond nogal wat op het spel…

Eerst en vooral was er de twijfel om gedurende 10 maanden tot 1 jaar in Frankrijk te werken. Je laat het thuisfront achter en leeft enkele weken aan één stuk met je nieuwe Belgische collega’s in hetzelfde huis. Je zet je moedertaal even aan de kant om Frans te leren. Je collega’s zijn dan wel Vlaamstalig, maar er zullen ook heel wat Franstalige collega’s zijn. Dit was een eerste drempel, maar ook een kans. Een kans om mijn Frans voor eens en altijd te verbeteren!

Een tweede drempel was de onzekerheid: De nieuwe Ambior-site in Tongeren. Er staat werkelijks nog niets. 1 zekerheid heb ik en dat is mijn nieuwe collega Roel Hendrickx, plant manager van Ambior. SOPREMA bouwt op een georganiseerde chaos, Roel en ik moeten de gehele organisatie nog uitplannen. Maar drempel twee heeft ook z’n voordelen: enorm veel speelruimte voor eigen ideeën en eigen creatie. Je bouwt je eigen fabriek binnen enkele breed uitgezette lijnen.

Dit is een unieke kans, een fabriek van niets opbouwen doe je maar één keer in je leven. Een kans die je zelden gaat krijgen. En net dat heeft me over de streep getrokken om in dit avontuur te springen!