SOPREMA Rollercoaster – Roel Hendrickx, Plant Manager

Bijna niet te geloven dat ik ondertussen al 10 maanden werk voor Soprema. Al of nog maar, want het voelde onmiddellijk aan als thuiskomen in Grobbendonk. Leuke mensen, toffe sfeer, passie, gestructureerde chaos, Kempisch dialect, alles kan, vallen en opstaan….. noem maar op. En dat maakt het zo leuk om hier aan de slag te gaan.

De voorbije maanden hebben we als team hard gewerkt om de nieuwe plant te Tongeren vorm te geven.
Nieuwe mensen aangeworven, zodat stilaan de eerste operationele teams gevormd worden. De teamleaders en operatoren genieten momenteel van een doorgedreven training in het buitenland. Ondertussen vormen zij een hecht team dat al heel wat watertjes doorzwommen heeft. Frans en Spaans klinken al niet meer zo onbekend, en de nodige vriendschappen worden gesmeed. Bovendien blijft de zoektocht naar nieuw talent doorlopen, onze teams zullen ze met open armen ontvangen.

Sinds de maand mei rijzen de eerste (betonnen) stengels uit de Haspengouwse Heilige Grond. Bijna niet te geloven dat in september reeds de eerste equipment aangeleverd zal worden en we dan de eindsprint inzetten naar de finale start up van onze productie unit XPS, midden januari 2020.

Iedereen binnen het team begint stilaan zijn plaats te vinden , de band wordt hechter met de dag en je voelt dat de spanning aan het toenemen is. Positieve spanning, reikhalzend uitkijkend naar die eerste productiedag. We hebben nog een lange weg te gaan, maar met zo’n sterk team dat erachter staat komt het allemaal goed. Trots op jullie allemaal !!!

Forza Soprema

Roel Hendrickx
Plant Manager