Opleiding in Frankrijk

2 januari vertrokken we (Tessa en ik) voor de eerste keer naar Frankrijk gepakt en gezakt. Ook Wilfried ging voor de eerste keer mee. Het was spannend om iedereen te ontmoeten en om aan het nieuwe avontuur te beginnen.

Eens aangekomen in het huis in Verlin, waar we samen met Wilfried, Peter en Sinclair zouden logeren, heerste er een gezellige sfeer. De dag erna werden we goed ontvangen in het fabriek in Savigny door Anthony (plant manager) en de mensen op de werkvloer. Na een aantal dagen voelde we ons al helemaal thuis. Over het eten in het huis moesten we ons ook geen zorgen maken, Peter (Goossens) toverde elke dag een lekker gerechtje op ons bord. Ook zorgden Sus en Klus (Wilfried en Peter) voor de nodige ontspanning. Aan lachen was er geen gebrek. Soms was de taal een beetje ‘struggle’, zo leerden we onder andere Wilfried zijn airdog kennen.

De tweede periode verbleven we in het huis in Chevannes samen met Tom, Raf, de nieuwe maintenance ingenieur, en Geert, de nieuwe operator. We spraken nog af met het andere huis de dag voor onze vrije dag om samen een Belgisch pintje te pakken. Hier maken we stilaan een traditie van want in de derde periode hadden we weer een fantastisch leuke avond met de twee huizen samen. We beginnen elkaar steeds beter te leren kennen en stilaan een hechte groep te worden. Zelfs bij de bakker beginnen ze ons te kennen. Tessa en ik kregen korting omdat we zoveel broden namen en ook het snijden van de broden moesten we niet betalen.

Ook op het werk gaat het steeds beter en krijgen we meer inzicht in het proces. Nicky en ik hebben een paar dagen in het labo gewerkt tijdens de tweede periode en al heel wat informatie kunnen verzamelen over de verschillende kwaliteitscontroletesten grondstoffen. Marine, Roccio en Kamil, de meisjes van het labo, zijn heel vriendelijk en behulpzaam.
Ondertussen zijn we al onze derde periode hier in Frankrijk. Tijdens deze derde periode heb ik volledig meegedraaid in het labo en Tessa in productie. Tessa begint zelf al de machines (extruder) te bedienen. We werken hier nu nog 2 dagen en maandag vertrekken we terug naar België voor 6 dagen. Daarna begint het avontuur in Spanje. Op 4 maart vertrekken we met een deel van de groep (Wilfried, Peter en Nicky) naar Tarragona. We kijken er enorm naar uit om de mensen daar te ontmoeten en het productieproces mee te volgen. Natuurlijk het mooie weer daar is ook leuk. Vamos a la playa zoals de Wilfried zou zeggen.